Jag jagar mitt dåliga samvete

Jag är fenomenal på att ta på mig en massa olika saker som jag ska göra åt andra. En del av dem blir liggande och jag får dåligt samvete.

Den sista tiden har jag lagt mycket krut på att jobba undan de här sakerna. En del av de riktigt stora projekten är kvar men många av de mindre är avklarade.

Även en del saker som liksom kommer vare sig jag vill eller inte är gjorda. Småsaker men slitsamma när de finns framför en i klunga.

Jag börjar inse att jag måste lära mig att säga nej, eller göra tydligt vilken arbetsupgift jag ombeds göra. Många människor vet inte att de faktiskt ber om ganska omfattande saker och INGET blir roligare att göra åt andra när den men hjälper förminskar uppgiften… “Du behöver bara…”, “Det är ju bara att…”

Dessutom behöver jag lära mig att dra en linje mellan mig och Mattias. Jag mår JÄTTE-dåligt och blir väldigt ledsen och stressad när jag känner att jag får stå till svars för saker som han gjort eller lovat. Det han har lovat har HAN lovat. Vi sitter inte ihop, vi är 2 olika personer som tar våra egna beslut och ingen av oss ska behöva svara för vad den andre gör, har gjort eller har lovat att göra.

Nu har jag tömt vitrinskåpet och så snart det är nedflyttat i källaren ska jag börja riva tapet i vardagsrummet. Det ser jag fram mot. Det gör jag för mig. ÄNTLIGEN finns det lite plats i mitt liv att göra saker för MIG.

Skrevs:2006-10-22 16:22:17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *