Philips Sonicare Airfloss

…eller ”Dessa fiffiga prylar”.

För ett tag sedan såg jag ett erbjudande om att få testa ”Philips Sonicare Airfloss” för Smartson. Jag kom inte med i kampanjen men fick senare ett erbjudande om att köpa den till ett kraftigt reducerat pris och testa ändå. Med drygt halva priset reducerat vara det bara att hoppa på.
-jag hade köpt en ändå 🙂

Så här skriver Smartson om produkten:

Philips Sonicare AirFloss är särskilt utformad för att ge dig ett enkelt och effektivt sätt att rengöra mellan tänderna. Med det smala vinklade munstycket rengör Sonicare AirFloss dina tänder på bara 60 sekunder. En liten behållare rymmer 2 tsk vatten eller munskölj, tillräckligt för två användningar.

Tim har en hangup som är riktigt besvärlig och det är hans tänder. Jag har ju tidigare berättat om hur han inte ens vickar på sina lösa tänder utan att de till slut växer eller kilas fast och vi får dra ut dem hos tandläkaren under dramatiska, och väldigt jobbiga former. Han vill inte ha saker i sin mun. Inte ens sina egna händer och definitivt inte en tandborste eller någon annan pryl.

Vi försöker hitta lösningar som minskar obehaget för honom så mycket som möjligt för honom. Eltandborste var en sådan sak som gjorde livet otroligt mycket lättare för honom. Att långsamt föra eltandborsten längs tandraderna var mycket mindre obehagligt än att tjoffa en vanlig tandborste fram och tillbaka. Han fick en ”Philips Sonicare Kids” och det har funkat jättebra eftersom den kommer åt lite bättre mellan tänderna också.

Tandtråd är skitjobbigt för honom och vi har inte hittat någon lösning som funkar bra. Han är dessutom paniskt rädd för att tandköttet ska blöda och undviker även att borsta där. Det gör att han lätt får plack som bygger upp i underkäken. Han kan heller inte tänka sig att skölja munnen då det blir för intensivt med smak för honom (munskölj är ju oftast rätt starka grejjer, även de ”milda”…)

Vi har testat den i ett par dagar nu och ser redan resultat.
Framför allt accepterar han hur den känns i munnen men vi kan också se att placket redan minskat vilket är superbra! Han accepterar till och med att vi använder munskölj i eftersom det är så små mängder som kommer ut i hans mun. Det faktum ATT han går med på att använda den och dessutom låter oss använda munskölj i den känns som ett vinnande koncept tycker jag 🙂

Här kan du se hur den funkar…

På Philips hemsida kan du läsa mer om hur produkten fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *