Tandläkar-rapport

Jag hämtade O på skolgården under rasten. I bilen talade jag om vart vi skulle, -så långt var allt lugnt.

När vi kom till tandläkaren fick vi sitta och vänta i en kvart vilket räckte för att han skulle jaga upp sig rejält. Sen följde en halvtimmes övertalning för att ens få i honom Midazolamet. När han sen fått i sig det vägrade han öppna munnen och OM han gjorde det så sa han bara NEJ. Hans stora problempunkt verkade vara bedövningssprutan som verkligen skrämde honom från vettet.

Sen brakade helvetet loss… Midazolam verkar lugnande och ångestdämpande, dessutom påverkar det minnet så att patienten ska glömma det jobbiga. Men för en liten liten grupp människor verkar det inte lugnande utan tvärtom. Självklart tillhör O den lilla gruppen och snedtände rejält. Han skrek, slogs, drog ner grejjer, skrek, skrek och skrek. Det var som hämtat ur “Exorcisten”.

Det kändes helt enkelt fruktansvärt…
Tyvärr måste ingreppet göras och jag hade en känsla av att det inte kommer att gå lättare vid ett annat tillfälle så jag beslutade att vi skulle slutföra och hoppades på att hans minne skulle vara påverkat ändå. Vi var 2 som försökte hålla i och lugna och så tandläkaren som försökte göra det hon skulle.

Bedövningen var satt på ett par minuter och tanden ute innan jag hann blinka.

Det tog inte många minuter innan han lugnade ner sig lite och sa att han skulle ta en tupplur. Sen vaknade han till, tittade på mig och frågade “Fick jag ingen spruta?”. Efter ytterligare en stund ville han att jag skulle skicka ett kort till Pappa så det gjorde jag.
Den lilla snusmumriken var inte så lite påverkad. Svamlade på om ditten och datten och var helt lealös men han hade inte ont och han nämnde inte sjäva ingreppet med ett ord, inte ens bedövningsbiten… Det enda han tänkte på var den stora godispåse han förhandlat till sig mot att han skulle dricka det lugnande (som enligt uppgift smakar “Loka Bajs”)

När vi kom hem skulle han berätta om dagen för sin kompis A och då insåg jag att han inte minns ett skvatt från ett par minuter efter att han fått i sig Midazolamet.
TACK OCH LOV..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *