GI

I början av veckan bestämde jag mig för att ge GI-metoden en chans. En av kollegorna har pratat sig varm för metoden ett bra tag nu och hennes erfarenheter gjorde mig lite sugen på att testa. Jag knallade således iväg och köpte Ola Lauritzon’s “GI i praktiken”.

I början kör man en period där man försöker att helt utesluta kolhydrater vilket jag måste erkänna känns lite konstigt. Nu sitter jag tex och äter äggröra och bacon till frukost istället för min havregrynsgröt.

Jag var lite orolig för matkostnaderna iom att den billiga utfyllnaden (pasta, ris, potatis, bröd osv) försvinner helt nu i början men jag insåg jättesnabbt att jag kommer att tjäna in det snabbt eftersom det är OMÖJLIGT att äta ute under den perioden…

Bortsett från huvudvärk och intensiva tråkningar från en kollega tycker jag att det går jättebra.

I måndags visade vågen högsta siffran någonsin. Redan idag visar den 1kg mindre.

Midjemåttet har minskat betydligt men det får jag nog tillskriva det faktum att jag valt att sluta med kaffe igen.

Det jag saknar mest såhär långt är frukt.
Största frestelsen är frukostfikat på jobbet där det alltid serveras mackor.
Att träna just nu är inte helt enkelt det heller…

4 svar på ”GI”

  1. Ja, man kanske skulle ge GI en chans. Men som du säger, frukt är svårt att vara utan. Håll mig uppdaterad så får du vara min testpilot 🙂

    //Busan

  2. GI tror jag inte är något för mig, har aldrig provat i och för sig 😉 Jag har så svårt för att helt låta bli somligt.

    Varför slutar du med kaffe?

    Kram!

  3. Miriam: Kaffet retar min mage så vansinnigt. Om jag dricker kaffe ligger mitt midjemått på 88-100cm lite beroende på hur stressigt det är omkring, jag är väldigt svullen och ser ut att vara i senare delen av en graviditet. Låter jag bli kaffe en vecka eller så minskar magen drastiskt och efter ett par veckor är jag oftast nere på 80cm utan andra förändringar.

    GI känns mycket mer rätt för mig än att räkna kalorier. I stort sett alla dieter jag testat har handlat om att utesluta (oftast det som är gott) och väldigt ofta känner jag att jag blir fixerad vid viss mat eller vissa produkter, jag känner nästan att jag straffar mig själv. Med GI-metoden utesluter man ju inget utan begränsar kolhydratintaget och ser till att det är bra kolhydrater man får i sig.
    För mig är det lättare att ta en mindre klick råris och mer grönsaker till kycklingen och behålla såsen än att räkna kalorier i varje beståndsdel, utesluta såsen och ta så liten portion att jag ändå inte blir mätt.

    Om man vill, kan man när man börjar med GI-metoden köra en kortare period med minimalt med kolhydrater för att få en kickstart och känna att man ”är på väg” och bli av med ett ev. sockerberoende. Men det är inget som ska pågå en längre tid utan bara en tillfällig och högst frivillig del.

    För mig är det bästa att suget efter godis, kakor, chips mm redan är istortsett borta. Jag har alltid varit en gottegris av STORA mått och nu känns den biten inte lika viktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *