Omtanke

Man kan visa omtanke på många sätt.

Jag försöker finna balansen så att jag ska vara tillräckligt närvarande men inte inkräkta, stödja på rätt sätt och i rätt mängd. Det är inte lätt. Jag släpper inte det här för en sekund. Jag möblerar om, tränar, spelar flöjt. jag försöker desperat finna ett tillstånd där sorgen och förtvivlan kan lätta såpass att jag kan vara ett bättre stöd för de som VERKLIGEN behöver det.

Oliver och Tim bär runt på de nallar de fått av Lena dygnet runt just nu. De kramas, och pysslas med. Tim förstår nog inte så mycket men Oliver förstår och funderar mycket. Han kom fram till att hon får vara hans mamma när jag inte kan. Jag förklarade att det har hon redan fått vara när jag hade en tuff period, och dessutom har de ju två barn till redan… Nallen smög han med till skolan idag trots att de inte får ha med leksaker. Jag hade inte hjärta att förhindra det.

Mattias vill hjälpa men finner nog inget sätt så han har riktat in sig på mig han. Igår lagade han mat åt mig och la verkligen ner sin själ i det.

Många människor vet inte hur de ska visa omtanke i olika situationer. Jag håller med om att det är svårt men SNÄLLA! När någon i er omgivning har det jobbigt… -Försök! Det behöver inte vara så avancerat. Ibland orkar man inte prata och då kan ett sms, ett mail, ett meddelande på MSN, ett brev, ett kort eller en blomma betyda SÅ mycket. Det spelar nästan ingen roll VAD man gör bara man visar sin omtanke

Skrevs:2006-09-04 07:52:01

Ett svar på ”Omtanke”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *