Curlingförälder..?!

Nu är första utredningen av Tims behov klar.

Tim är normalbegåvad, normalutvecklad och synnerligen socialt kompetent.

Problemet ligger tydligen inte hos honom utan hos oss. Han tillåts inte möta tillräckligt mycket konflikter och har inte fått lära sig hantera motgångar. (Jag undrar om personalen på ICA håller med om det där att han inte tillåts möta konflikter)

Han har ett STORT ordförråd konstaterade hon, eftersom han förstår riktigt avancerade instruktioner och man behöver inte förenkla språket när man pratar med honom. Däremot har han inte riktigt “hittat” talet än vilket gör att han pratar långt under sin ålder. Däremot påpekade hon att han är mycket kreativ med språket. (Är det bra eller dåligt..?)

Finmotorisk hittade hon heller inga som helst problem. VISST… -han ritar inte men hon tyckte att han visar så tydligt att han tycker att det är REJÄLT tråkigt att rita. Hans extremt detaljerade och verklighetstrogna legobyggen talade emot att han har problem med finmotoriken. (Jag håller med..).

Jag misstänker att hon höll med oss lite i det märkliga med att de stora problemen inte finns hemma utan på dagis eftersom hon ville att han skulle stå kvar i kö på en NP-utredning men någon direkt hjälp för oss var inte aktuellt. Vi ska låta honom möta konflikter, försöka få honom att tyckla att det är kul att rita och prata mycket med honom. men… –DET HAR VI JU ALLTID GJORT!!! Jag har läst för båda mina barn sen dagen då de tittade ut. Jag sjunger MASSOR, vi pysslar jättemycket (ritar, målar, bygger i lera, bakar osv.) Mattias och jag ställer ganska höga krav på hur barnen ska bete sig och hur saker i vardagen ska fungera så vi har konflikt på konflikt och vi ger oss sällan.

Jag känner mig så värdelös. Vi har vänner och familj som pikar oss för att vi är för hårda mot barnen och expertisen talar om för oss att vi är för undfallande.

Skrevs:2006-10-19 21:37:15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *