Photoshop Elements 7.0

pse7Jag har testat PSE 7.0 en period på min laptop.

Efter som jag var rätt nöjd så uppgraderade jag för ett par veckor sen, vilket man faktiskt kan nu till skillnad mot de tidiga versionerna då man var hänvisad till att köpa nytt. Prisskillnaden är ju inte enorm direkt men en liten peng sparar man ju. Jag köpte dessutom online vilket gjorde det ytterligare lite billigare.

Nu visade det sig att vad jag inte hade gjort på min laptop var att ladda in hela min bildbank på nästan 30000 bilder och att göra det från laptopen var inte ens att tänka på, den ville inte ens ladda mapparna för sig när jag tragglat igenom ungefär hälften. Jag flyttade således över programmet till den stationära där det gick mycket bättre men det är fortfarande seeegt. Vad är det som gör det dyrare PSE så mycket segare än konkurrenten AcdSee? Att hitta bilderna tar betydligt längre tid i PSE, att tagga bilder när vi pratar såpass stora volymer som jag har tar lång tid, inte bara pga det omfattande sökandet utan ochså för att PSE tänker rätt långsamt. Det programmet däremot är bra på är att skapa en dvd med bildspel och liknande. Redigeringsbiten är annorlunda mot AcdSee också, battre på vissa saker, sämre på andra.

Om jag kommer in på Digital Bildbehandling i Jönköping är det ju riktiga photoshop som gäller fast jag hade ju inte ens funderat på att söka den när jag köpte PSE…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *