Diagnos klar

Nu är utredningen kring lillebror klar.

Asperger och DCD (Developmental Coordination Disorder) lyder diagnosen.

Det är naturligtvis inte diagnosen vi är glada över utan det faktum att vi nu kan arbeta framåt på ett helt annat sätt och har andra möjligheter att förbättra lillebrors förutsättningar i skolan. Att han inte är helt som andra barn har ju stått klart för oss i flera år men det har inte gett oss någon möjlighet att påverka hans situation på det sätt han behöver. Vi sköt upp skolstarten ett år, vilket vi är enormt glada för men det är i princip det vi har åstadkommit hittills. På förskolan hade han ett jättebra stöd i personalen som inte brydde sig om att det saknades diagnos. De anpassade förutsättningarna utifrån hans behov iallafall och det gjorde MASSOR för honom. Nu i skolan är det lite annat…

Nästa steg nu är att berörd personal på skolan kommer att informeras av teamet på NP-enheten och få lite vägledning i hur de kan bidra till en bättre situation för honom och uppmuntra lärande istället för den situation vi har nu där han är frustrerad, ledsen och känner sig dum. Vi hoppas verkligen att de är öppna för det bara.

Vi kommer att få stöd av autism-teamet fortsättningsvis. Inte bara under en period utan när vi behöver det. Vi kommer också att få utbildning.

Resan dit vi är idag har varit en riktig pärs men äntligen rör vi oss framåt med rätt karta i handen…

3 svar på ”Diagnos klar”

  1. Vad skönt att ha fått diagnosen så att ni nu kan få det stöd han behöver, Trevligt att läsa att förskolan inte bryde sig om ”pappret” utan såg honom för den individ han är.

    Håller tummarna för att ni har vettiga lärare på skolan.

    1. Det är konstigt det där men det känns faktiskt som om det kommer att göra skillnad…
      Vi har ett möte med skolan inbokat och jag HOPPAS verkligen att det ger något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *