Godnatt gammelmorfar

Igår kväll ringde Makens morbror och berättade att morfar var riktigt riktigt dålig. Han hade åkt på en förkylning som inte gav sig och till slut orkade inte riktigt hjärtat med längre. Han åkte in till sjukhuset men familjen hade en känsla av att han inte skulle orka så mycket mer. Eftersom dagens besökstid redan var passerad planerade vi in ett besök idag.

Runt halv två inatt ringde morbror igen och då hade morfar redan somnat in en sista gång.

Han var en gammal man som har varit sjuk av och till så länge som jag har kännt honom men ändå var vi inte beredda.

Makens mormor och morfar har varit en mycket central punkt av makens liv. Hans mamma gick bort när han var 5år och han har stått sina morföräldrar mycket nära i alla år. De senaste åren har vårt liv varit så hektiskt och intensivt att vi tyvärr inte hunnit hälsa på alls lika ofta som vi borde men under sin uppväxt har han tillbringat mycket tid där och jag tror nog att de flesta av hans kompisar tillbringat åtminstone något lov där. De är liksom ett begrepp, nästan en institution för hela bekantskapskretsen.

Han kommer att vara saknad!

Lillebror fick veta imorse och har varit lite tyst och fundersam under morgonen men nu konstaterade han kort att ”Karl är i himmelen. Han är en ny ängel mamma”

3 svar på ”Godnatt gammelmorfar”

  1. Tack för er omtanke 🙂

    Det där med att gammelmorfar är en ängel är något som Lillebror har lite svårt att släppa igenom. Han försöker att visualisera det hela och har uppenbara problem med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *