Underbart!

Jag har tillbringat helgen på Selma Spa+ i Sunne.
Grannfamiljen och maken gav mig det i julklapp. Grannarna gav mig övernattningen och maken behandlingar.

Hela skälet till att vi åkte dit grannfrun och jag var att det den här helgen hölls Yogahelg.
Vår lärare på Yogaakademien var en av 2 instruktörer som höll i det hela.
SOM vi har yogat! 4 olika pass igår och ett idag. vi har testat flera olika typer av pass men det som var helt nytt för mig var passet inriktat på stress/smärta där vi även fick information till varför övningarna anpassats som de gjort och så. Det var jätteintressant!
Vi avslutade med att köra ett fysiskt pass i morse. Ett pass som jag kände igen många delar i men där Helena lagt in ytterligare bålövningar bl.a. Nu känns mina ben som betong och ryggen som gelé. -skumt!

Igår gick jag på detox-behandling. Behandlingen var en enormt skön men omständig historia som utfördes av en kvinna vid namn Luba. 110 minuters masserande och smörjande och inpackningar och kurbad och olika massager. Bland annat låg jag inpackad i lera, plast och värmefiltar en lång stund under vilken jag funderade över anläggningens rutiner vid brandlarm och hur man fraktar ut en person som mig vid händelse av larm. Jag somnade till mellan funderingarna så de blev lite märkliga *skratt* Hursomhelst var det jätteskönt och jag kissade nog ta mig katten flera lite senare under eftermiddagen så det kanske funkade.

På kvällen åt vi middag i baren. En helt otrolig räkmacka med massor av räkor, ägg och avocadocréme. Vi satt där ibaren en bra stund men det blev ändå till att hoppa i säng hyffsat tidigt. Första yoga-passet var redan 8.30.

Idag hade jag en date med en hudterapeut som hette Tina (och faktiskt har en blogg 🙂 ). Djuprengörande ansiktsbehandling stod på schemat. Jag fick godkänd gällande hur jag sköter min hy minsann men hon tipsade om att jag kan ändra inriktning på mina produkter en aning då jag inte längre har oren hy utan kan rikta in mig på antiaging-produkter. Först blev jag glad och stolt att jag inte verkar behöva produkter för oren hy men antiaging? -vafan! Jag är ju inte ens 40, iallfall inte riktigt än. *skratt*

Efter lunch idag gick vi ner i källaren och hängde lite. Bara vara en stund, och slumra lite.

TUSEN tack för en underbar helg Marie!
Jag åker GÄRNA bort med dig igen!

 

2 svar på ”Underbart!”

  1. HEJ
    Hittade dej via en kommentar på Josefins blogg 🙂
    Verkligen intressant att läsa om hur trög och ojämn din viktnedgång varit ! Kan du nu i efterhand se nån orsak till att viktminskningen tog fart mitt i allt ? Hur var ditt utgångsläge ? Stor övervikt (vikt/längd)? Drastisk kostförändring när du började med LCHF?
    Jag började med GI då för många år sen när det blev populärt (ingen viktminskning men mådde bättre) , övergick sen så småningom till kh-fattigare kost när det kom i ropet, fick en lugnare mage och därmed piggare !. Ökade sen så småningom på fettet och kände hur jag blev/hölls mättare längre. Sockersug har jag inte, däremot saltsugen på kvällarna (ost, oliver, fröbröd osv).
    Så summa sumarum har jag gått ner 3 – 5 kg de senaste 2 åren + att kläderna sitter lösare 🙂 Jag undrar om man får en snabbare nedgång om man ätit väldigt mycket kh/annat onyttigt och så plötsligt svänger om till LCHF, man chockar kroppen helt enkelt …… Tror att min stegvisa övergång till först GI och sedan LCHF gjort att kroppen vant sej vid det och ”Vägrar släppa ifrån sej nåt kg”
    Ja, de här var några funderingar från mej bara, men som sagt intressant (och hoppingivande !!) att läsa om hur det varit för dej !

    1. Hej Ulla!

      Innan jag började med LCHF körde jag GI men insåg efter ett par omstarter att det bara var under rivstartsfasen som jag hade kontroll över mitt ätande. Det ledde till att jag tog reda på mer om vad det innebär att äta kolhydratreducerad kost. Jag har haft perioder när kosthållningen fallerat fullständigt då jag ofta ”trillar dit” och äter kolhydrater. Det kan räcka med att jag har svårt att säga nej till en pasta-lunch så blir det jättesvårt att hålla emot och plötsligt sitter jag och käkar godis/kakor/snacks som om livet hängde på det. Jag är helt enkelt lätt-triggad…

      Mitt största problem tror jag dock har varit portions-storlekarna. Jag åt mycket stora portioner och fortsatte med det en bit in i mitt LCHFande. Det tog nog minst 2 år för mig att fatta att det lilla jag hade på tallriken var mer än nog. Min hjärna och mina ögon hängde inte riktigt med på vad magen ville säga mig. Ju hårdare jag håller på kolhydraterna och ju mer generös jag är med fettet, desto lättare är det för mig att äta mindre mängder.

      I somras började jag känna mig lättare och smidigare och började då träna med programmet C25K som går ut på att få soffpotatisar att klara 5km löpning utan uppehåll (C25K=Couch to 5 Kilometer). Jag har en större knäskada som jag förr låtit mig hindra mig från att ens försöka (och om jag försökte gick jag ut för hårt med skada som följd) men med C25K kunde jag på 9 veckor springa 5km och var helt skadefri. Efter det har jag ökat på och springer nu 7km utan uppehåll. Jag minskade mycket i vikt redan innan jag började träna men det var träningen som tog mig från fluffig till fit om jag säger så 🙂

      Jag är förövrigt 167cm lång och vägde vid starten 84kg och hade ett midjemått på 101cm.
      Idag väger jag 61kg och har ett midjemått på 75cm

      Långt svar men sammanfattningsvis tror jag att min kropp helt enkelt behövde en lång omställningsperiod för att anpassa sig till de nya förutsättningarna. Den behövde också röra på sig och få en funktion. Jag är ganska säker på att jag nog hade stannat på runt 68-70 om jag inte tränat och kroppen hade sannolikt inte varit särskilt ”tight”, vilket jag vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *