Mina favorit-köksgadgets

De flesta vet väl vid det här laget att jag är en sucker för smarta prylar. Det gäller även i köket såklart. Här kommer en lista över mina favoritgadgets (utan inbördes ordning)

Smooth chopper

smoothchopper_storHackar mixar eller vispar snabbt effektivt och smidigt. -toppen!

Jag brukar göra kalla såser, hacka lök, hacka mandel mm i den.
En pryl jag önskar att jag haft när barnen var små…

Länk: Tupperware

Speedy chef II

speedy-chefVispar ägg eller grädde ruskigt snabbt.

Länk: Tupperware

Piggy Wiggy

piggywiggySmidigt att slippa stå och bevaka spisen när man steker bacon.
Jag kör dem i micron istället 🙂

Inköpt på Mansion

 

EasyRice

Jag äter inte ris men ungarna vill gärna ha ris till vissa rätter. Kanske är det därför jag tycker att det är übertrist att hålla koll på risgrytan. Jag låter den sköta sig själv i micron istället

Den här var jag riktigt skeptisk mot men från första gången jag använde den älskar jag den.

Länk: Tupperware

Nicer Dicer plus


Utan den skulle det sannolikt inte serveras mycket grönsaker i det här köket. Jag älskar fint skurna sallader, gärna små kuber, men har inte tid/ork/lust att stå och skära för hand. -även om jag är snabb med kniven.

Länk: Tvins.com

Jag har fler men det får räcka så för idag 🙂

6 svar på ”Mina favorit-köksgadgets”

  1. Jaa du Jenny, vad ska jag säga…

    Fördelar: mycket enkel och snabb att använda.
    Nackdelar: svårdiskad om man inte sköljer av direkt.

    Jag använder den i stort sett dagligen och tycker fortfarande att den är värd pengarna. Som jag skrev i blogginlägget gillar jag finskuret/fintärnat och det går galet snabbt med dicern. Lökar som är för stora kan vara krångliga men man lär sig vilka saker man behöver dela i mindre bitar.

    Jag har inte testat att strimla egna pommes eftersom vi äter LCHF och aldrig har potatis hemma. -sorry!

    Barnen gillar fruktsallad och det går jättesnabbt och blir perfekt.

  2. Jag har en fråga om Dicern: Går det att göra små tärningar av något (tex potatis eller gurka), utan att låta den gå igenom två gånger, eller skära den i skivor först. Alltså, som jag förstår det går det INTE att ta en 5 cm lång gurkbit och få tärningar av direkt? Tacksam för svar! Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *