I huvudet på Fey

…händer det att det exploderar och imploderar samtidigt.

Jag har haft migrän sedan jag var barn och efter sisådär 30 år kan man tycka att jag borde veta att det fungerar. Men se så enkelt är det tyvärr inte.

Min migrän är framförallt hormonellt triggad och det där med hormoner det förändras ju genom livet. Under tonåren stegrades intensiteten och frekvensen stadig tills jag, som mest, hade 5-6 anfall i månaden varav mins ett par höll i sig mer än ett dygn. Sedan fick jag barn och det lugnade ner sig till sådär 2 anfall i månaden. När jag började med LCHF minskade frekvensen till ett anfall i halvåret. Nu när jag slarvat har jag ett anfall i månaden igen.

Förutom det hormonella kan anfall triggas av för lite sömn, för mycket sömn, öht störda sömnvanor, vissa rödviner, vissa ölsorter och så min favorit… -dofter. Det där med dofterna har blivit värre för varje år som gått och nu räcker det med att personen som åkte i hissen före mig har haft någon parfym som inte passar min hjärna.

Mångas som har migrän har förkänningar, sk. aura. Det har jag alltid haft. -tydlig sådan.
Jag blir enormt trött, frusen, retlig, lättstressad. Det liksom kryper i kroppen och jag får ångestkänningar och blir illamående. Nästan alltid får jag synstörningar också. ”Snöstorm”, blinda fläckar och kan inte fokusera. När jag var barn fick jag halvsidig ansiktsförlamning under anfallet men det har tack och lov försvunnit.

Något som är nästan helt nytt för mig är tyst migrän. Alltså ett migränanfall utan huvudvärk. Bara auran och ett starkt illamående. -helt bizzart faktiskt. -Och väldigt obehagligt!

Jag tror nog att jag skärper till kosten ett snäpp.
Ett anfall i halvåret var betydligt mer hanterbart än ett i månaden.
-Häpp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *