Kingdom hospital

Förra veckan plöjde jag Lars von Triers “Riket” och “Riket II”. Den här veckan har jag avverkat Stephen Kings version “Kingdom hospital”

Att återse “Riket” var intressant. Jag hade glömt delar av handlingen men i stora drag var den som jag mindes.

“Riket II” missade jag helt när den gick på TV. Kanske för att vi i den vevan just fått O men även en digitalbox från Telia med alla kanaler i telias utbud tillgängliga pga S’s jobb. Jag missade nog det mesta på SVTs kanaler då… Den motsvarade hursomhelst mina förväntningar.

Det var tänkt att det skulle komma en “Riket III” men då Järegård och skådespelersakn som spelade “Fru Druse” avled lades det på is. Jag hoppas att det inte är för alltid för jag vill gärna få ett avslut ler

“Kingdom hospital” var helt klart En “Kingifierad” version med samma mysläskiga känsla som tex “Rose red”. Jag har suttit uppe flera kvällar på raken och sett avsnitt efter avsnitt. Det är ett ganska bra betyg det. Jag saknar dock bitar av orginalserien som kändes viktiga för storyn men antar att King kände att det var lite för bizzart (hur nu DET är möjligt…). Han har tagit bort lite och lagt till lite nytt. Många saker känner man igen, andra undrar man vad som gick snett. Det har iallafall varit trevliga timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *