Användarvänlighet

Jag har funderat en hel del på det här med användarvänlighet de sista dagarna.

Jag har ju bloggat med textpattern i något år nu och har varit väldigt VÄLDIGT nöjd med det eftersom jag själv kan styra hur det ska fungera och se ut. Därför var det självklart för mig att använda textpattern när jag skulle fixa blogg åt Pappersarken

Nu är det inte längre bara jag som ska kunna hantera bloggen och det som för mig varit supersmidigt och enkelt visar sig vara ganska komplicerat.
Jag har fixat manualer och lathundar men det känns inte bra för mig. Designteamet och andra som ska använda bloggen ska inte vara tvungna att plugga för att lägga in saker.

Därför har jag ägnat en stor del av helgen åt all labba med wordpress.
Just nu föröker jag komma underfund med hur jag ska kunna migrera textpatternbloggen till wordpress och bibehålla så mycket som möjligt av den gamla strukturen. (det är ju tur att jag har kvar en gammal domän på ett webhotell där jag kan labba utan att störa någon aktiv blogg…)

Så här långt ser det lovande ut…

2 svar på ”Användarvänlighet”

  1. Aha, åhå. Jag använde txp till en annans sida och hittills har han kunnat göra det han vill, dvs lägga in inlägg, bilder osv.

    Jag funderar nämligen på txp till församlingen, men det kanske inte är nån bra idé? Inte för att det är bara jag som bestämmer, men ändå.

    Nåja, jag kan ju lära mig av dina eventuella misstag så slipper jag göra egna 😉

  2. Även om jag älskat att arbeta i txp skulle jag nog faktiskt köra på WP i det fallet.

    Det är väldigt lättarbetat även för den som inte vill/orkar lägga ner energi på att lära sig de förhållandevis enkla formateringstaggarna mm i txp.

    txp är ett utmärkt val i vissa lägen men när fler ska kunna redigera tror jag mer på wp faktiskt.

    Om du vill kan du få inloggningsuppgifter så att du kan ”klämma och känna” lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *