Fey på gym

Jag erkänner gärna att jag har några saker som försvårar lite för mig ibland.

En sån sak är att jag har dåligt självförtroende. En annan att jag lätt blir överväldigad i folkmassor och situationer som är nya för mig. Tillsammans har dessa saker gjort att jag undviker vissa situationer och platser. En sådan plats/situation som jag skytt som pesten och inte ens kunnat tänka mig att besöka som gäst eller barnvakt är gym.

Jag vet att jag skulle följa med älskade PtTess till gymmet och då hjälpa hennes väninna med barnpassning men jag klarade det inte, hade sån ångest på natten att jag knappt kunde sova av blotta tanken på att följa med till ett gym.

Jag HAR vid ett par tillfällen då jag känt mig stabil försökt men det har haft lika dåligt resultat varje gång trots introduktioner och genomgångar av olika slag. Jag får dåligt självförtoende vilket förstärks av att det på alla ställen finns självutnämnda vetabästare som lägger sig i och påpekar fel man gör. Dessa vetabästare saknar nästan alltid självinsikt och ”people skills” (jag tror att det finns en vettig anledning att det finns utbildningar för att jobba på gym) och det har alltid slutat med att jag inte klarat av att gå in på anläggningen efter bara ett par försök. Jag har helt enkelt inte trivts och känt mig utsatt och otrygg.

Den här gången valde jag en stor anläggning med utbildad personal och där jag känner flera personer bland såväl personal som gäster.

Först fick jag träffa en medlemsrådgivare som stämde av lite vem jag är och vad jag har för behov och önskemål.
Sen gick det en vecka innan jag fick träffa en träningsvägledare. Under den veckan har jag haft fokus på att ”bo in mig”. Jag har gått dit, kört cykel och crosstrainer, duschat, tagit en kopp kaffe. Pratat med personal när jag kommit och gått och medvetet fokuserat på att gilla stället. Låter kanske fånigt men om man som jag kan få panikångest bara av att komma in i en ny lokal kan det vara klokt att ta det jättelugnt och ägna tid åt andra saker än själva träningsmomentet.

Igår kväll fick jag träffa en träningsvägledare. En sympatisk sak som själv jobbar med viktreducering (sin egen alltså). Han satte ihop ett ganska enkelt träningsprogram åt mig och gick igenom alla maskiner med mig och verkade inte tycka att mina frågor var dumma. Han berömde mig lite också så jag var jättelättad och glad när jag gick därifrån, kände verkligen att det HÄR kan jag klara.

Idag åkte jag dit igen direkt efter jobbet och körde igenom hela programmet när jag fortfarande hade hans instruktioner färskt i minnet och det kändes JÄTTEbra. Vägledaren jag träffade igår var där och tränade själv idag och han stannade till och berömde mig lite och stämde av så att det kändes bra och det GJORDE det verkligen.

Jag är så GLAD och riktigt riktigt stolt över mig själv så här långt.
Mitt fokus ligger fortfarande på att känna mig bekväm i situationen och tycka att det är roligt att åka dit.

Här kan ni se hur det ser ut på ”mitt” gym ”SATS i Karlstad – Färjestad
Så här långt har de skött sig 🙂

 

 

 

 

2 svar på ”Fey på gym”

  1. Ah, skönt att det är ett bra skinn då =) Det luktar som sagt inte kemikalier utan mer… blöt hund. Så det är nog den naturliga ull-lukten, skönt! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *