Papperslöst -typ…

Hur kommer det sig att så mycket information fortfarande kommer på papper?

Jag hatar papper. De hamnar på hög och jag hittar aldrig det jag letar efter.
Nu är ju jag ganska lösningsorienterad så jag har hittat ett sätt att bemästra pappersberget.

Direkt när information på papper kommer så scannar jag in det på min Canon P-215 som scannar direkt till Evernote via programvaran i datorn.

Scannern är liten, snabb och har arkmatare. Den scannar dessutom dubbelsidigt så det går supersmidigt att scanna in en bunt papper.

Både M och jag har konto på Evernote och delar mappar med varandra så att vi kan komma åt gemensam info. Det här är helt brilliant när det kommer till kallelser av olika slag och information från skolan.

Evernote finns för pc, mac, iphone, android så man är inte värst låst till en given plattform. Nu har hela vår familj iPrylar men det kan ju vara bra att veta att det funkar utanför appelworld också.

Självklart sparar jag avtal, intyg och annat men på det här viset har jag bantat ner antalet pärmar i hyllan från 10 till 1.

En stor fördel med att ha dokumenten digitalt istället är att de blir sökbara.

Det bästa vore naturligtvis om man kunde välja att få allt digitalt direkt om man ville men det här är en ok lösning så länge.

En sak som jag saknar är i Evernote är att kunna koppla anteckningar/dokument till påminnelser eller händelser i kalendern. -Det hade varit fint som snus det!
(Idag lägger jag manuellt till detta separat men saknar då kopplingen till dokumentet.)

 

2 svar på ”Papperslöst -typ…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *