Göteborg 2012, dag 1

(Måndag)

Vi gick upp ap-tidigt för att komma ner till Göteborg i vettig tid. Ursprungsplanen var att ta Liseberg på måndag och Universeum + naturhistoriska på tisdag men eftersom det regnade på måndag och prognosen sa att vädret skulle bli bättre på tisdag så kastade vi om lite. Vårt första stopp blev alltså Naturhistoriska.

… där jag lärde mg en viktig läxa:
-museer har stängt på måndagar.

Jag har ett par saker att säga till mitt försvar här:
För det första brukar jag faktiskt jobba på måndagar.
För det andra bor jag i en stad som har pinsamt få museer.
För det tredje så har vi SEMESTER, vem bryr sig om veckodagar då?

Nåväl, till ungarnas ohejdbara förtjusning så åkte vi istället till ett köpcentrum för att fördriva lite tid innan vi åkte till Ms kusin som bjöd oss på lunch. Spaghetti och köttfärssås. Tims favorit! Fantastiskt gott och mycket uppskattat! Det var väldigt trevligt att träffa henne och få se hennes små.

När vi hade ätit åkte vi till Hotell Liseberg Heden för att göra oss av med bil och bagage men det visade sig att vi kunde checka in också vilket var skönt att få gjort. Det redde ut en hel del av Tims funderingar så att han kunde slappna av en smula, iallafall för en stund.

Nu var vi redo för Universeum.

Vi var där 2004 och jag tycker nog inte att det har hänt SÅ mycket sedan dess.

Tim mindes ingenting från förra gången så han hade väldigt trevligt.

 

 

Han gillar verkligen att stanna upp vid varje grej och undersöka, läsa, titta, fundera. Det är jättebra men för storebror, som hela tiden är 2 steg före mentalt är det enormt frustrerande.

 

 

I Kalejdo har de just nu 2 olika utställningar som passade båda killarna bra. En om Rymdfärder, en om brottsplatsundersökningar. Där gick vi runt lääääänge.

 

 

Utanför var det rena ovädret!
Öh! -vänta nu…

 

 

 

Ok, på taket kunde man titta på dinosar

Tim tyckte det var obehagligt som fan för en del rörde sig och flera lät.

 

Sista anhalten blev souvernirshoppen där Oliver tjatade till sig rostade larver mot löfte om att jag skulle få filma när han åt 🙂

Efter Universeum var Tim helt slut. Han hävdade att han inte kunde använda sina fötter och försökte sätta/lägga sig varhelst han kom åt. Ett intressant projekt i mataffären där vi skulle köpa snacks för kvällen 🙂 Vi skulle tittat förbi hos brorsan innan han åkte till jobbet men fick hoppa över det. Tim var färdig för dagen.

Vi gick tillbaka till hotellet, vilade lite och bestämde oss för att ta lunch på hotellet.
Vi vuxna (inkl O) tog grillrätter men Tim skulle ha Spaghetti Bolognese. (varierad kost va?)
Det var en ganska trevlig restaurang så Matte och jag satt kvar där ett bra tag medans ungarna gick tillbaka till rummet för att se Lotta på Liseberg.

Tim hade siktat in sig på att se Lotta PÅ Liseberg och var först rätt besviken över att jag kastade om i programmet men när han såg programmet på TV och såg hur genomsura alla var i regnet släppte besvikelsen en aning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *